Desteğiniz için Teşekkürler!

İNGİLTERE VİZESİ ACENTASIZ NASIL ALINIR? (devamı..)


Kaldığımız yerden devam ediyoruz yazımıza.. Önceki yazı şurada.

Eğer siz de benim yazıyı yarım bırakıp ertesi gün devam ettiğim gibi başvurunuzu yarım bıraktıysanız önce mailinize gidip size gönderilen bağlantıya tıklayarak kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.





25.       Birleşik Krallık’ta harcamayı düşündüğünüz miktar nedir? sorusu ile karşılaşıyoruz. Uçak bileti, konaklama ve günlük harcamaları da katarak tutarı hesaplayın. İster Türk Lirası, isterseniz GBP olarak yazabilirsiniz.

26.       Devam edince karşımıza her ayki yaşam giderlerinizi ne kadar olduğu sorusu çıkacak. Yaşam masrafları, size bağımlı kişilere verdiğiniz para, kira ya da ev kredi ödemeleri, ve diğer fatura giderlerinizi veya harcamalarınızı da katarak tutarı hesaplayın.

27.       Şimdi seyahat masraflarınızı birinin karşılayıp karşılamayacağı sorusu çıkacak karşınıza. Eğer cevabınız “evet” ise;
-Şirketiniz yada işvereniniz mi?
-Tanıdığınız biri mi (aile,arkadaş vs.)?
-Başka bir işveren ya da şirket mi?
Birini seçmeniz gerekiyor. Ve size sponsor olacak şirket ya da kişinin isim, adres gibi bilgilerini girmeniz isteniyor.
Daha sonra ne kadar tutar size katkı yapacakları ve bunu neden yaptıkları sorularına cevap veriyorsunuz.
Cevabınız “hayır” ise işaretleyip bir sonraki adıma devam ediyoruz.

28.       Birleşik Krallığa varacağınız ve ayrılacağınız tarihler soruluyor. Bu tarihleri belirlerken mümkün olduğunca 3 ay sonrasından seçmeye çalışın. İlla bu tarihler kesin olacak, bu yazdığınız tarihlerde gidip-dönmek zorundasınız diye bir şey de yok. Biletinizi aldıysanız o tarihleri yazın. Biletiniz alınmadıysa ve uçak rezervasyonu yapacaksanız bu tarihleri unutmayın, rezervasyon yaparken lazım olacak.

29.       Başvurunuz için aranmanız durumunda hangi dilde konuşmayı tercih ettiğiniz sorusu var şimdi. Seçenekler “English” veya “Other”. İngilizce konuşmak istememeniz durumunda “other” seçip açılan kutuya “Turkish” yazmanız yeterlidir.

30.       Bu adımda ziyaretinizin ana sebebi size sorulduğunda ;
·         Aile ve arkadaş ziyaretini de içeren turistik seyahat
·         Spor,kültür ve eğlence faaliyetlerini de içeren iş seyahati
·         Diğer
Seçeneklerinden birini seçip ilerliyoruz.

Eğer sıradan bir turistik ziyaretse ilk seçeneği seçip ilerliyoruz ve en fazla 500 karakter ile ifade etmeniz gereken, Birleşik Krallık’ta yapacağınız faaliyetleri, gezip göreceğiniz yerlerin isimlerini yazacağınız bir kutu geliyor. Unutmayın İngilizce doldurmanız gerekiyor.

Eğer Diğer seçeneği seçerseniz de “Evlilik mi ,Tıbbi sebepler mi yoksa başka bir neden mi” diye soruluyor. Tıbbi nedenlerle gidecekseniz hastane-klinik bilgileri isteniyor sizden. Evlilik ise müstakbel eşinizin bilgilerini pasaporttaki haliyle girmeniz gerekiyor. Eğer evlilik,tıbbi sebepler, turistik vs değilse, amacınız çok başkaysa açılan kutuya detaylıca İngilizce olarak tarif etmeniz isteniyor.


Eğer “Spor,kültür ve eğlence faaliyetlerini de içeren iş sehayati” amacı ile gidiyorsanız seçtikten sonra karşınızı uzun bir liste geliyor.
İş toplantılarına katılmak
Araştırma veya kanıt toplama
İş-alakalı staj
Konferanslara katılmak
Bir eğlence etkinliğinde performans sergilemek
Bir spor olayında yeralmak
Dini faaliyetler
Bir işe başlamak, devralmak, katılmak yada işletmek için güvenli fon yaratma
Meslek ve Lisan Değerlendirme Kurulu (PLAB) veya Objektif Yapısal Klinik Sınavına (OSCE) girmek
Klinik ve dişhekimliği alanlarında gözlem
İzne tabi Ücretli Sözleşme
Diğer (buradaki diğeri seçerseniz bir kutu açılıyor ve ne iş yapacağınızı tarif etmeniz isteniyor)

Seçimizini yapıp ilerledikten sonra da bu iş için herhangi bir ücret alıp almayacağınız soruluyor. Alacaksanız ücret miktarı, ödenme sebebi soruluyor. Ücret almayacaksanız devam ediyoruz ve açılan kutuya yine bu işinizle ilgili tüm detayları yazmanız isteniyor.





31.  Şimdi sırada başta seçtiğiniz medeni durumunuza göre sorular gelecek. “Evli” olarak belirttiyseniz eşinizin bilgileri, bekar seçtiyseniz; bakmakla yükümlü olduğunuz biri olup olmadığı,  ve varsa o kişinin bilgileri isteniyor.

32.       Bu kısımda anne-babamızın isimleri, doğum tarihleri, uyrukları soruluyor.

33.       Birleşik Krallık’ta yaşayan aile bireyiniz olup olmadığı soruluyor. Cevabınız “evet”se bu kişinin de bilgileri istenecek. “Hayır” dediyseniz devam ediyoruz.

34.   “Bir grup ile mi seyahat ediyorsunuz?” sorusu çıkıyor karşımıza. “evet” ise firma veya grubun ismini kutuya yazıyorsunuz. “hayır” ise devam diyoruz.

35.   Partneriniz, eşiniz. bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireyinin sizinle seyahat edip etmeyeceğine cevap veriyoruz.

36.   Şimdi sıra kalacak yer yani konaklama. Size konaklayacağınız yeri belirleyip belirlemediğiniz sorulacak. Cevabınız evetse kalacağınız yerin adresini, eğer bir tanıdık yanında kalacaksanız isim bilgilerini, bu verdiğiniz adrese giriş ve çıkış tarihlerinizi yazmanız gerekiyor. Başka bir adreste daha kalacaksanız bir sonraki aşamada da onun bilgilerini girecekseniz. Yok eğer konaklayacağınız yeri belirlemediyseniz o zaman açılan kutuya bu konudaki planınız neyse onları detaylıca yazmanız istenecek.

37.   Son 10 yılda kaç kez Birleşik Krallık'ta bulundunuz? Sorusu çıkacak karışımıza. Hiç bulunmadıysanız bir sonraki maddeye devam edin. Eğer daha önce bulunmuşsanız bu ziyaretinizin sebebi ve tarih bilgilerini girmeniz istenecek.

38.   Aşağıdaki ülkeleri son 10 yıl içerisinde kaç defa ziyaret ettiniz?
Avustralya
Kanada
Yeni Zelanda
ABD
Schengen bölgesi ülkeleri

Cevabınıza göre de bu ziyaretlerinizin sebepleri ve ne kadar konakladığınız sorulacak.

39.   Bu kısımdan sonrası güvenlikle alakalı sorular. İlk karşımıza daha önce hiç:
Birleşik Krallık'tan vize reddi aldınız mı?
Birleşik Krallık'tan sınırdışı edildiniz mi?
Birleşik Krallık'tan çıkarıldınız mı?
Birleşik Krallık'tan ayrılmanız gerekti mi?
Birleşik Krallık sınırında girişiniz engellendi mi? Soruları çıkacak.

Daha sonra varsa “Eski ya da hala yürürlükte olan bütün mahkumiyetlerinizi” açıklamanız istenecek.
Her hangi bir ülkede terör eylemlerine karıştınız, desteklediniz ya da teşvik ettiniz mi?
Terörizm ile alakalı bir kuruluşa hiç üye oldunuz mu, ya da destek verdiniz mi?
Herhangi bir şekilde veya ortamda terörü savunan ya da yücelten görüş ifade ettiniz mi veya başkalarını terörist veya diğer ciddi suçlar işlemek üzere teşvik ettiniz mi?  diye sorulacak.

40.    Aşağıdaki kuruluşlarda çalışıp çalışmadığınız sorulacak size.
Silahlı Kuvvetler (zorunlu askerlik hizmetiniz dahil)
Devlet (Kamu veya Özel İdare dahil)
Medya kuruluşları
Güvenlik kuruluşları (polis ve özel güvenlik şirketleri de dahil olmak üzere)
Adli (hakim veya sulh hakimi de dahil)
Eğer bu alanlardan birinde çalışıyorsanız birkaç cümlelik bir açıklayıcı yazı yazmanız istenecek.





Veee artık bu başvuru formumuzun sonuna geldik. Sizden cevaplarınızı kontrol etmeniz istenecek. Tüm cevaplarınızı aynı sayfada görebilecek ve değiştirmek istedikleriniz varsa ilgili düzeltmeleri yapabileceksiniz. 

Eğer tamamsa devam ediyoruz ve zorunlu belge olarak pasaport istendiği için onu işaretliyoruz. “Kontrol listesinde sunmak isteyebileceğiniz başka belgeler de yer almaktadır. Başvurunuzu bitirdikten sonra kontrol listenizi yazdırabilirsiniz.” yazısını görüyorsunuz ayrıca bu sayfada.

Şimdi tüm bu verdiğimiz bilgilerin doğruluğunu beyan ettiğiniz sayfa geliyor. Buraya kadar yazılar hem Türkçe hem İngilizce idi, ama bu beyan kısmı tamamen İngilizce. O yüzden ekran görüntüsü şöyle: 





Bilgilerin doğruluğunu da kabul ettikten sonra artık ödeme aşamasındayız. Öncelikle vize için süreyi seçiyoruz. 6 aylık, 2-5-10 yıllık seçenekleri mevcut. Standart bir turist vizesiyse 6 aylık seçip devam ediyoruz. Unutmayın fiyatları farklıydı.


Vize sürenizi seçtikten sonra fiyatlar ve öncelikli vize seçenekleri karşınıza çıkıyor. Seçiminiz yaptıktan sonra yazının başında da bahsettiğimiz vize merkezleri sorusu geliyor.

Adana
Ankara (premium lounge available)
Antalya
Bursa
Gaziantep
Istanbul (premium lounge available)
Izmir (premium lounge available)

Adana, İzmir, Antalya vize merkezleri maalesef vize başvuru merkezini kullanmak için ek olarak £55 (74 USD) bir ücret ödemenizi istiyor. Bunu vize başvuru ücretiniz ile birlikte aynı zamanda ödeyeceksiniz.

Şimdi randevu tarih ve saatini seçiyoruz. Eğer belgelerinizi henüz toplamadıysanız randevu tarihini çok erken almamaya çalışın.

Artık son aşama; ödeme yönteminizi seçiyosunuz. Visa, Mastercars veya Paypal seçenekleri mevcut. Ancak bu yazı yazıldığı tarihte Paypal Türkiye ile çalışmasını durdurmuştu.




Bu aşamada dikkat etmeniz gereken -bir sonraki sayfaya geçmeden önce yanıtlarınızı kontrol ederek başvurunuzu teslim etmeye hazır- olduğunuzdan emin olmanız. 'Worldpay'e devam et' i seçtikten sonra geri dönerek başvurunuzda değişiklik yapma olanağınız olmayacaktır.


Vize başvuru yazımız burada bitiyor.. J Bir sonraki yazıda vize için gereken belgelerden ve vize görüşmenizden bahsedeceğiz. Görüşmek dileğiyle…

Gereken belgeler ve vize görüşmesi  yazısı için tıklayınız. 





Yorumlar

  1. "Bir sonraki yazıda vize için gereken belgelerden ve vize görüşmenizden bahsedeceğiz" kısmını merakla beklemekteyim.

    Görüştünüz mü? Vize aldınız mı?

    Cevabınızı bekliyor olacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şu an pasaportun elimize ulaşmasını bekliyoruz. Vize çıkıp çıkmadığını o zaman öğreneceğiz ve hemen bahsettiğim yazıyı mümkün olan "en detaylı" şekilde yayınlayacağım. İlginiz için teşekkürler :)

      Sil
  2. çok teşekkürler, harika bilgilendirme olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz, işinize yaramasına sevindik :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Konular

En Çok Okunan Yazılarımız

MEMURIYETTEN ISTIFA- SON ISLEMLER

KAMU PERSONELI ÜCRETSİZ İZİN ALMA SÜRECİ

İNTERNETTEN PARA KAZANMAK - ANKETLER