Desteğiniz için Teşekkürler!

AUSCHWITZ TOPLAMA KAMPI ZIYARETI - DIKKAT EDILMESI GEREKENLER



Auschwitz'e nasil gidilir? Kamp giris ucreti ne kadar? Herkes gidebilir mi? Ne kadar vakit ayirmak gerekir? Kampi ziyaret ederken nelere dikkat etmeli? gibi sorularin cevaplarini ilerleyen yazilarimizda bulacaksiniz. 


Kamp Ziyaret Ucreti

Aushwitz Toplama Kamp ziyareti ucretsiz ve herkese acik. Oncelikle kampa gitmeden rezervasyon yapmaniz gerekiyor. Resmi sitesi uzerinden "bireysel ziyaret"i secerek ileriyor ve tarih seciyorsunuz. (Turla gezmek isterseniz ister Krakow merkezden tur ayarlayabilir isterseniz kampin tur hizmetinden yararlanabilirsiniz.) 

Bizim gittigimiz donem o kadar yogunluk vardi ki Krakow gezimizi dusundugumuzden 3 hafta sonrasina ayarlamak zorunda kalmistik. Bu yuzden cok gec tarihe birakmayin, nasilsa ucretsiz.
Karsiniza gelen ekranda "Tour for individuals without an educator"  seceneklerinden size uygun olan ziyaret saatini seciyorsunuz. Tavsiyemiz mutlaka en erken saatte ziyaret etmeniz. Cunku sonrasina 20-30 kisilik onlarca tur akin ediyor ve binalarin icinde ya tikis tikis oluyor veya gruplarin cikmasini beklemek zorunda kaliyorsunuz. Saati sectikten sonra ilerleyince odeme sayfasina geliyorsunuz. Ulke ve isim-soyisim bilgilerinizi doldurup ilerliyorsunuz. sizden istenen bilgileri doldurduktan sonra biletiniz pdf olarak mail adresinize gonderiliyor. Ziyaret gunu bileti cikti olarak veya telefonunuzda yaninda bulundurun, kodu okutarak giris yapabiliyorsunuz. 

auschwitz visitor ticket

Dikkat Etmeniz Gerekenler


  • 14 yas altina kamp ziyaretini onermiyorlar. 
  • Cantalariniz en kucuk boyutta olmali, standart sirt cantasi bile kabul edilmiyor. Oradaki emanete birakmak zorunda kaliyorsunuz. Bu yuzden firsatiniz varsa cuzdan, fotograf makinesi haricinde esyalarinizi konaklama yerinizde birakin.
  • Eger canta alacaksaniz icinde atistirmalik/su da koymanizi oneririz. Cunku yol dahil kamp ziyareti 6 saat kadar suruyor. Kamp ziyareti sirasinda degil ama kamplar arasinda shuttle ile giderken enerji toplayabilirsiniz. (Birkenau kampi 2 km daha uzakta ve Aushwitz'ten ucretsiz otobus kalkiyor 20 dakikada bir)

Turla gezmek isterseniz disaridan satin almaniz durumunda: min. 190 zl (44 euro=265tl)
Kampin resmi sitesinden 3.5 saatlik Ingilizce turu secmeniz durumunda 60 zl (14 eu) tur ucreti ve 30 zl (7eu) gidis donus yol ucreti oduyorsunuz.
Tursuz kendiniz gezerseniz ise sadece Krakow Otobus Istasyonundan alacaginiz biletinize 15 zl oduyorsunuz. Kamplari ziyaretiniz bittiginde 30 dk da bir gelen Krakow otobuslerinden birine binip biletinizi soforden alabilirsiniz.

Yorumlar

İlginizi Çekebilecek Konular

En Çok Okunan Yazılarımız

MEMURIYETTEN ISTIFA- SON ISLEMLER

KAMU PERSONELI ÜCRETSİZ İZİN ALMA SÜRECİ

İNTERNETTEN PARA KAZANMAK - ANKETLER