Desteğiniz için Teşekkürler!
ÇEK CUMHURİYETİ UZUN SÜRELİ OTURUM İZNİ- UZUN SÜRELİ VİZE NASIL ALINIR? (devamı)
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Merhaba arkadaşlar,
Sonunda beklenen vize randevusu 8.8.2017 tarihinde Ankara-Bağcılar tarafında bulunan Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nda gerçekleşti. Sanıyorum bu altın değerinde öğütler işinizi kolaylaştıracak ve gergin geçmesi çok muhtemel Çek-Ankara vizesini rahatlıkla alacaksınız.
Öncelikle Doktora Eğitimi'ne burslu şekilde kabul aldığımızı belirtmek isterim, bu durum belgeler arasında farklılıklara yol açacaktır, sizin için her iki opsiyonu da araştırdık.
1-Doktora-Burslu Vize Dokümanları
Öncelikle vize görüşmesi için randevunuzu aldığınızı varsayıyorum. Belirtilen gün ve saatte eğer "Uzun Dönem" başlığı altında bir başvuru yaptıysanız Vize Ücreti olan 60 Euro'dan muafsınız.
Eğer Ankara otogarından şehre giriş yaptıysanız, Ankaray'ı kullanıp Kızılay Metroya istasyonuna ulaşın (Yaklaşık 15 dk metro yolculuğu). Hemen ardından Kızılay Metro'da tabelaları takip ederek Sıhhiye yönü tarafında kalan "Yücel Sokağı" tarafından çıkış yapınız. Burada gözünüze çarpan iki önemli yapı olan "Garanti Bankası" ve "Gama İş Hanı" yanında yer alan "İnce Han İş Merkezi"' ne ulaştınız. İş Hanının 2.katında Dıraman Tercüme ve 3.katında ise Ender Tercüme yer alıyor.
(Havaalanından gelecekseniz direkt BelkoAir ile Kızılay Meydana ulaşabilirsiniz.)
Dıraman Tercüme Apostilli Adli Sicil Kayıt dokümanına Çekce Çeviri ve Noter hizmetini 180 TL karşılığında yapıyor. Ender Tercüme ise 40 TL çevirme ücreti alıyor, noter işlemlerini ise size bırakıyor. (Bizler 1.tercihi tercih etsek de ikinci alternatif de araştırılıp değerlendirilebilir, daha ucuza gelmesi muhtemeldir.)
İşlemleri bitirdikten sonra ise hemen karşı yol kenarından 317 numaralı otobüse atlayıp yaklaşık 8 dk içerisinde Konsosluğa gidebilirsiniz.
Konsoloslukta dikkat edilmesi gerekenler:
Öncelikle belgeleri 2 ana başlıkta tutacağız, orijinaller ve fotokopiler. Bu belgelerden önce orijinaller isteniyor. Bununla birlikte 1 adet 3,5cmx4,5cm Schengen formatındaki fotoğrafınızın arka kısmına İsim-Soy isim, Doğum Tarihi, Pasaport Numarası, İmza bilgilerini önceden doldurunuz, bunu da isteyecekler.
**Belgeler 5 ana başlıkta talep edilecektir, bunlar sırasıyla;
-Başvuru Formu
(Hem Long-Stay Visa Formu hem Long-Term Residence Permit Formu düzenlenecektir.)
Formların doldurulması konusunda takıldığınız yer olursa aşağıdaki rehbere başvurabilirsiniz, oldukça detaylı anlatılmıştır.
-Kabul Belgesi (Çekçe olmalı ve eğitim sürelerini kapsamalıdır. Orijinal, imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
-Konaklama Kontratı (Çekçe olmalı ve eğitim sürelerini kapsamalıdır. Orijinal, imzalı ve kaşeli olmalıdır)
-Hibe yazısı, (Bu belge burslu olduğunuzu belirtmek amacı ile genellikle okul kabul yazısı ile birlikte veriliyor, burslu değilseniz 2. bölümde inceleyeceğiz.)
-Adli Sicil Kaydı (Dikkat! Bu belgede mutlaka adınız, soyadınız, doğum tarihiniz gün/ay/yıl olacak şekilde yer almalı ve doğum yeriniz mutlaka yazmalı, gerekli kurumlara belirtiniz, yoksa vizenizi iptal ediyorlar, şahit oldum. Yeni kimliklerde doğum yeri yazmadığından adli sicil kaydında belirtilmiyor, biz de son anda uyarıldık ve direkten döndük)
Bu belgeleri tamamladıktan sonra sizden parmak izi alınıyor, ikamet ettiğiniz yer soruluyor ve adresinize mail ile bilgi verileceği söyleniyor.
2-Doktora-Burssuz Vize Dökümanları
Bu seçeneği 1. seçenekten ayıran tek konu finansal kaynaklar. Burada dikkat etmeniz gereken konu ise Banka Hesap Dökümünüzün kesinlikle Çekce ve Noter Onaylı olması gerektiğidir. Diğer tüm işlemler için aynı yollar izlenecektir.
İşlemler bittikten sonra pasaportunuza bir kaşe basılıp size geri veriliyor. Oturum izni çıktığında pasaportunuz ve "Seyahat Sigorta"nız ile birlikte Konsolosluğa gideceksiniz ve pasaportunuza izniniz yapıştırtılacak. Biz henüz sigorta için işlemlere başlamadık ama araştırmalarımız sonucu Slavia'nın kesinlikle en uygunu olduğunu söyleyebiliriz. İnternet siteleri üzerinden direkt satın almayın, öncelikle e-mail yoluyla iletişime geçin. İnternet sitesinden almaya çalışında 6600 çek kronu olan sigorta, e-mailde öğrenci olduğunuzu belirttiğinizde 5000 çek kronuna düşüyor.
İnternette genellikle oturum izninin çıkmasının 60-120 günü bulduğu yazsa da Konsolosluk'tan 20-25 günde çıkacağı söylendi.
Şimdi artık sonucu bekleme zamanı...
Not: Bizden 1 hafta önce vize görüşmesine giden Tunç Bey’e yardımları için çok teşekkürler..
Çek Cumhuriyeti Oturum İzni |
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
İlginizi Çekebilecek Konular
En Çok Okunan Yazılarımız
MEMURIYETTEN ISTIFA- SON ISLEMLER
Su an bildiginiz uzere memuriyetten istifa surecimin sonlarina yaklastik. Acikcasi bu kadar uzun surecegini bile beklemiyordum. Bu yazida size istifa surecinin son asamalarini anlatacagim. Oncelikle sunu belirteyim: Isyerimden ayrilmadan 2 ay once ucretsiz izin talep dilekcesi verdim. Ancak ne olumlu ne olumsuz bir cevap gelmeyince bundan tam 5 ay once istifa dilekcemi de birakip ciktim. 4 ay boyunca tek bir haber gelmedi durumumla ilgili ve maas yatirmaya da devam ettiler. Sonunda gecen ay (subatta) benim birimimden arkadasim whatsaptan yazdi, Bakanliktan yazi gelmis ne ucretsiz iznimi kabul etmisler ne istifami, mustafi sayilmisim. (10 gun ise mazeretsiz gitmeyince kendi istegiyle cekilmis sayiliyorsunuz) Neyse en azindan sonunda bir cevap alabildigime sevindim, cunku yurtdisindaydim ve artik bir an once bakanlikla baglarimi koparmak istiyordum. Benden Bakanlik kimligimi, elektronik imzami ve son mal bildirim beyannamemi gondermem istendi. Neysek...
KAMU PERSONELI ÜCRETSİZ İZİN ALMA SÜRECİ
Bu yazımda size kamu personeli olarak geçtiğimiz aylarda nasıl ücretsiz izin aldığımdan, geri döndüğümde ne yaptığımdan ve kısaca memuriyetten istifa sürecime giden yoldan bahsedeceğim. Ücretsiz İzin Alma Evdeki hesap çarşıya uymayıp eşim benden önce doktoraya kabul alıp gittiğinde ben halen yükseklisans tez aşamasındayım. Ve bu arada çalıştığım kurumun vekil müdürlüğü hiç istemediğim halde bana verilmişti. Çok stresli zamanlardı. Tezimi bitirmek için tüm yıllık izinlerimi kullandım ancak bahar dönemi yurtdışı doktora başvurularına yetişemedim. Öyle olunca ve eşimle de sadece 2 ayda bir izin alıp Türkiye' ye dönünce görüşebildiğimizden ücretsiz izin alıp yanına gitmeye karar verdim. Böylece hem işimin stresinden uzaklaşacak, hem oradan direkt doktora için başvuruları deneyecek ve elbette eşimin de yanında olabilecektim. 5 yılımı yeni tamamlamıştım ve tabiki henüz yeşil pasaportum da olmadığından elimi kolumu sallayarak gidemiyordum. Bu sebeple ücretsiz izin almak için ç...
İNTERNETTEN PARA KAZANMAK - ANKETLER
Yaklaşık 1.5 ay önce bahsetmiştim ilk olarak size. Çok güzel geri dönüşler geldi, hepinize teşekkür ediyoruz. Halen üye olmamış arkadaşlar buraya tıklayarak hemen üye olabilirler. Blogdaki ilk yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi hem tekrar yaklaşık olarak kazancı göstermek hem de bazı önemli noktaları paylaşmak için yeni bir yazı hazırladık. Bu yazıda site kullanımı ve kazancı arttırmanın yollarından bahsedeceğiz. İlk olarak yapmanız gereken "surveys" kısmında yer alan "surveys profile" i doldurmak. Bu kısımda sizin ve ailenizle ilgili sorular, işiniz, yaşınız, cinsiyet, çocuklar gibi çeşitli sorular yer alıyor. Bunları doldurduktan sonra aşağıda yer alan anket sağlayıcılara tıklayarak anket olup olmadığına bakabilirsiniz. İlk zamanlar sabırlı olun, çok anket gelmeyecektir. Ancak siz anket çözdükçe de gelen anket sayısı zamanla artacaktır. Anketler Türkçe gelecek o yüzden bir sorun yaşamazsınız. Anket çözerken özellikle di...
Merhaba Çek cumhuriyetindeki bir üniversite tarafından yüksek lisansa kabul edildim bu sebeple uzun dönem oturma iznine başvurdum fakat aradan 2 ay süre geçti ve hala vize çıkmadı şimdi de konsolosluk görüşme talebinde bulundu yabancılar polisi tarafından isteniyormuş bu görüşme. Sizden de görüşme talebinde bulunmuşlar mıydı? Eğer bulundularsa ne gibi sorular sordular? Görüşme talebinde bulunulması vizenin olumsuz sonuçlanma ihtimalini doğurur mu? Şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilMerhaba, öncelikle hayırlı olsun. Vize başvuruları esnasında konsoloslukta aslında tarafımıza verilmesi gereken Başvuru Numarası mevcut, ancak bu numarayı tarafınıza siz talep etmedikçe vermiyorlar. Öncelikle bu numarayı öğreniniz. Bunun iki yöntemi var;
Sil1-Ankara veya İstanbul Konsolosluğuna telefon ile bağlanarak bu Başvuru Numarasını istemek (tavsiye etmiyorum.*)
2- pobyty@mvcr.cz adresine hemen ingilizce dilinde düzenlenmiş kısa bir e-posta ile Receipt Number'ınızı talep ediniz. (verilecek numara benzer formattadır; OAM-22033/DP-2017). Ardından mail ile size verilecek olan numaraya ulaştıktan sonra; "http://www.mvcr.cz/mvcren/article/status-of-your-application.aspx " linkine tıklayarak sitede hemen altta yer alan excel linkini indirin. Bu excel dosyaları site tarafından yaklaşık 4-5 günlük periyotlar ile güncellenmektedir, excel dosyasında yer alan listelerden numaranızı kontrol ediniz. Numaranızın listede yer alması, vizenizin kabul aldığını gösterecektir.
Daha önce karşılaştığım benzer bir durumda; finansal kaynakların teyidinin eksik yapılması gerekçesi ile arkadaşımı konsolosluktan çağırmışlardı. Tabi emin olamamak ile birlikte, bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ülkeye giriş yapacağınızı beyan ettiğiniz tarih gecikti ise haliyle, yabancılar polisi "bu kişi neden halen ülkeye giriş yapmadı? gibisinden bir soru sormuş olabilir. Önce bahsettiğim numaraya ulaşıp vize durumunuzu hemen kontrol ediniz. Görüşme talebinin, belge güncellemesi üzerine olacağını düşünüyorum. Bizlere de haber veriniz.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Dediğiniz receipt number ı edindim fakat güncellenen tabloda ne yazıkki bu numaraya rastlayamadım. Bir de belge güncellemesi olacak olsaydı eğer bunu bana belirtmez miydi Ankara konsolosluğu?
YanıtlaSilHerhangi bir belge talebinde bulunmadılar vize görüşmesinde. Görüşmede ağırlıklı olarak öğrenim göreceğim bölüme dair sorular yönelttiler. Neden o bölümü seçtiğimi ne gibi dersler alacağımı vb. Aynı soruları, içeriklerini biraz değiştirip tekrar tekrar yönelttiler teyit etmek istercesine. Görüşmeden 20 gün sonra vizeler çıktı. Vize için gerekli belgeleri teslim ettikten tam 3 ay sonra vizeler çıkmış oldu. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.
SilÇok sevindik Alp Bey, gözünüz aydın.. Bilgilendirme için teşekkür ediyoruz, sizin durumunuzu yaşayabilecek insanlar için de yardımcı oldunuz. Şimdiden iyi yolculuklar ve eğitim hayatınızda başarılar dileriz.. :)
Silmerhaba,
YanıtlaSileylül ayında yüksek lisans için Prag' a gideceğim. İnternette okuduğum yorumlardan dolayı gözüm bir hayli korktu vize alma konusunda.
Bütün belgelerin toplanmasını vize randevusunu aldıktan sonra mı yaptınız? Randevuyu uzun süreli öğrenci vizesi olarak alıp hem oturum hem vize başvuru formunu mu doldurmak gerekli? Daha önce sanki sağlık raporu da istiyorlar diye okumuştum ama ingilizcem yetersiz olduğu için yanlış anlamış da olabilirim. Sağlık raporununda tercümeli noter onaylı vermek gerekiyor mu?
Çok teşekkür ederim. Blogunuz kurtarıcı gibi oldu benim için
Yeni randevu sistemi ile ilgili detaylı bilgi de şurada --> https://www.mzv.cz/ankara/tr/vize_ve_konsolosluk_bilgileri/uyari_uzun_surel_v_ze_randevu_s_stem_le.mobi
SilGuzel yorumlariniz icin tesekkur ediyoruz. Hemen gecelim sorularinizin cevaplarina. Degisen randevu sisteminden haberiniz var midir bilmiyorum ancak hemen belirtmek istiyorum. Artik randevunuzun gun ve saatine konsolosluk kendisi karar veriyor. Dolayisiyla herhangi bir sikintiya mahal vermemek icin belgelerinizi randevu talebi oncesinde toplamanizda yarar var. Geceyim diger sorunuza, dogrudur, hem oturum izni formu hem de uzun donem vize basvurusu formlarini dolduruyoruz. Saglik raporu konusunda ise; konsolosluga ilk gidisimizde saglik sigortasi talep etmiyorlar. Daha sonra pasaportumuzu teslim almaya giderken saglik sigortamizi da ayarlayip gidiyoruz. Saglik sigortasi konusunda ise 3-4 firma var Cek Cumhuriyeti'nin vizesine uygun olan. Biz hem uygun olmasi acisindan hem de pratik olusundan dolayi Slavia sirketini secmistik (Yazilarimizda bu konu yer aliyor). Sirket bize Cekce dilinde duzenlenmis ve imzali dokumanlari taratip gondermisti. Biz de ciktisini alip 2.randevuya (pasaport teslimi) gitmistik. Yani noter vb. herhangi bir isleme gerek yok. Umarim yardimci olmustur bilgiler.
SilKolayliklar.
Çok teşekkür ediyorum hızlı cevap için ama yine sorum var.Uzun dönem öğrenci vizesine mi başvurmam gerek yoksa uzun dönem öğrenim sebebiyle oturma iznine mi? Çünkü 1 yıl ingilizce hazırlık okuyacağım. Master' a hazırlık olarak geçiyor. yarım yamalak ingilizcemle büyükelçiliğin sitesinde kafam karıştı.
YanıtlaSilDevlet hastanesinden sağlık raporu alınmıyor galiba.
Teşekkür ederim
Sizinki oturum izni başvurusu olacak. Zaten onay çıkıp pasaportunuza vize bastırmaya gittiğinizde 3 ay göreceksiniz şaşırmayın. Çünkğ o tarih sadece ülkeye girebilmeniz için. Uzun dönem oturum izni olacağından ülkeye geldikten sonra yabancılar polisine 3 gün içinde giderek kimlik çıkarmanız gerekiyor. O konuyu da yine yazdık, bakabilirsiniz. Sağlık raporuna ise ihtiyacınız yok. Sağlık sigortası yaptırmanız yeterli. Sağlık sigortasındaki şartları sağlamaya dikkat edin sadece (60bin euro teminatlı gibi..)
Silçok teşekkür ederim cevaplar için
YanıtlaSilMerhabalar, internette gezinirken güzel yazınız ile karşılaştım. Aklıma takılan birkaç soru var cevaplayabilirseniz sevinirim. Geçen sene Çekya'da Erasmus yapmıştım ve önümüzdeki Eylül ayında da yüksek lisans için tekrar gideceğim. Tüm evraklarım hazır fakat başvuru formunda aklıma takılan iki şey var.
YanıtlaSil1.) 18. Madde de "Current Occupation" için ne yazmayalım? Haziran ayından mühendislikten mezun oldum ve şuan için mezun / işsiz statüsündeyim. Aklıma Student ya da Graduated yazmak geldi ama emin olamadım. Ne önerirsiniz ?
2.) Uzun dönem oturumların 1 senelik verildiğini biliyorum. 25. Madde de "Visa is required for" kısmına 2 senelik günü mü yazmam daha mantıklı yoksa 1 senelik mi demeliyim direk? Bana kalırsa direk kabul kağıdım ile gelen öğrenim süremi (2018-2020) yazarım ama Çekya Konsolosluğu olunca iki değil çok daha fazla düşünmek gerekiyor :)
Bir fikriniz var ise yardımcı olmanızı dilerim, iyi günler.
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun diyoruz. Geç cevap için kusura bakmayın, bildirim gelmedi yorumunuzla ilgili.
YanıtlaSil1. şu anki mevcut durumunuzu yazmalısınız yani "unemployed"
2.Evet doğru biliyorsunuz 1 sene çıkıyor, daha sonra oradayken vize uzatma yapıyorsunuz süre bitimine yakın. O 25.maddede 3 haneli boş kutuya ise 365 yazmanız gerekiyor.
Kolaylıklar diliyoruz, iyi günler :)
Mrb cok bilgilendirici yazilar ve yorumlar tesekurler.benim surum.basvuru numarami yayinlanan numaralar icinde bulamadim.bunun anlami vize cikmadigimidir.?
YanıtlaSilMerhabalar, öncelikle çok teşekkür ederiz. Sorunuza şöyle cevap vereyim: bunun iki anlamı olabilir. Birincisi henüz değerlendirilmemiş olabilir. Her hafta pazartesi günü yeni liste yayınlanmaktadır, bakmaya devam edin. İkincisi ise başvuru numaranızın yanlış olma ihtimali. Biz de buradaki konsolosluktan receipt number talep ettik ancak bize verdikleri takip numarasının o excel dosyasındakilerle alakası yoktu. "AMKA2018başvurutarihibaşvuruno" şeklinde bir numaraydı. Oysa listede bu şekilde başlayan hiçbir satır olmuyor.
SilMerhabalar. Aklima takilan bir soruyu sormak istiyorum: adli sicil kaydinin illa savciliktan alinmasi mi gerekiyor? Ben almaya gittigimde apostil istiyorsam kaymakamliktan almam gerektigini, savciliktan aldigima apostil alamayacagimi soyledikleri icin ayni adliyenin icindeki kaymakamliktan almis oldum. Belirtilen formata tamamen uygun ama emin olamadim.
YanıtlaSilMerhabalar, biz İzmir Karşıyaka Adliyesi'nden adli sicil kaydımızı alıp yine aynı binadan apostilletmiştik. Formata uygunsa bir sıkıntı olacağını sanmıyoruz. Bilgileriniz doğru yazılmış olsun ve apostiliniz bulunsun yeterli :) Kolaylıklar dileriz
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilMerhaba, Erasmus için hibe aldım. 70 günde vizemi alıp üniversiteye e-postaya atmam gerekiyor. Sizce yetişmesi mümkün müdür? Ayrıca Ankara'dan uzun dönem vize için gereklidir belgeleri bulamadım. Bu konuda nereden bilgi alabilirim?
YanıtlaSilMerhaba, Erasmus için hibe aldım. 70 günde vizemi alıp üniversiteye e-postaya atmam gerekiyor. Sizce yetişmesi mümkün müdür? Ayrıca Ankara'dan uzun dönem vize için gereklidir belgeleri bulamadım. Bu konuda nereden bilgi alabilirim?
YanıtlaSilMerhabalar, öncelikle hayırlı olsun tebrik ederiz :) Stres olmayın benim de vizem okul dönemi başladıktan sonra çıkmıştı (yukarıdaki yazı eşimin başvurusuna ait-birer sene ara ile geldik ve benim başvurduğum dönem vizem daha geç çıkmıştı). Birkaç hafta geç geldim ama bu sizin/benim elimde olan şeyler olmadığından okul sorun yapmıyor. Sizinle ilgilenen okuldan bir görevli/danışman vs var ise durumla ilgili ara sıra email atmanız yeterli olacaktır. Şu ara pandemi dönemi olduğu için vizelerin onaylanma hızı hakkında malesef bir yorum yapamayacağım, umarız hızla hallolur. Uzun dönem vize için öncelikle konsolosluktan randevu-gün almanız gerekli. Onlar size yollayacakları e-mailde gerekli belgeleri belirtiyorlar. Ayrıca bizim blog yazılarımızda da mevcut. Bundan farklı olarak belki şu ara vizeniz çıkıp da almaya gittiğiniz zaman sağlık sigortanıza ek olarak negatif test sonucu vs görmek de isteyebilirler. Dediğim gibi bu konuda en sağlıklı bilgiyi konsolosluğa mail atarak veya telefonla ulaşmayı deneyerek öğrenebilirsiniz. Kolaylıklar dileriz :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilÖncelikle sitede Çek vizesi ile ilgili insanlara yardımcı olmak adına gösterdiğiniz emek için sizi tebrik ederim ve teşekkür ederim. Konsolosluğun sitesinde bile bu kadar detaylı bilgi yok. Prag'da bir üniversitede bilimsel bir projede post-doctoral researcher olarak 1 yıllığına çalışmak üzere kabul aldım. Benim de vize ve konsoloslukla ilgili gözüm korktu haliyle. Aksaklık yaşamak istemiyorum. Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum. Hem long-term visa hem de long-term residence permit başvurularının ikisini de mi yapmam gerekli?(Yani iki formu da doldurmak mı gerekli) Bir de employee card nedir tam olarak anlamadım. Buna da başvurmam gerekli mi? Bir bilginiz var mı? Şİmdiden teşekkür ederim cevabınız için.
https://www.mzv.cz/jnp/en/information_for_aliens/long_stay_visa/research_long_term.html
SilScientific research için sadece long term residence permit'e başvuruluyormuş. Benim gibi arayan olursa linkten bilgi alabilir :)
Merhaba,
SilBen de Çek'te bir üniversiteden 18 aylık bir proje için post doctoral researcher pozisyonunda kabul aldım. Şuan long-term residence permit için konsolosluğa gerekli belgeleri mail attım ve onlardan randevu için haber bekliyorum ama bu süre kaç gün acaba? Sayfalarında bununla ilgili bir bilgi yazmıyor ve eğer belgelerde bir hata varsa maile geri dönüş yapmayacakları belirtilmiş. O nedenle boş yere mi bekliyorum bunu bile anlayamayacağım için bu maile cevap verme süresinin ortalama kaç gün olacağını sormak istedim.
Merhaba, oncelikle hayilri olsun projeniz :)
SilBizim basvurdugumuzdan bu yana vize basvurularinda cok sey degismis olabilir. Ancak ben esimden 1 sene sonra bile basvuru yaptigimda bazi seyler degismisti. Maille belgelerimi yolladigimin ertesi gunu, vize gorusmesi icin Ankara'da olmam gereken tarih ve saat bilgisi maili gelmisti (2018-Agustos) ve yaklasik basvurumdan 3 hafta sonrasina randevu verildi. Ayrica telefon numaralari mevcuttu, haftada 3-4 gun ve genellikle oglene kadar eger hatti dusurebilirseniz direkt arayarak da bilgi alabilirsiniz. Bu arada hangi universite/bolum?
Mayis'ta soru yazan arkadasa oldukca aciklayici, uzun bir cevap yazmistim ancak sanirim sistemsel bir hata olmus yorumum ortalarda yok, kusura bakmayin lutfen. Umarim sizin icin de sorunsuzca cozulmustur basvurunuz. Hatta sureciniz hakkinda bizi ve su an basvuru yapan arkadaslari kisaca bilgilendirebilseniz sanirim muhtesem olurdu :)
SilMerhaba. Mayıs'ta soruyu yazan benim:=) Konsolosluk işleri şu an aşırı yavaş durumda covid durumunun da etkisiyle sanırım. Ben belgelerimi tamamlayıp konsolosluğa mail attıktan neredeyse yaklaşık 1 ay sonrasına randevu verildi (28 Haziran'a) Ekstra abuk subuk belgeler isteyip zorluk çıkarmalarına rağmen eksiksiz hallettim işlerimi. Euraxess denilen bir avrupa projesi kapsamında gidiyorum ben. Orda bu birimdeki kişiler de bana her daim yardımcı oldular. 1 Ekimde yani bugün vizemin sonuçlandığına dair mail geldi. yani 3 ay beklettiler. Uzun dönem oturum izni zaten uzun sürede çıkıyor normalde ama daha kısa sürebilirdi. Kovidden dolayı konsolosluğun bir süre kapalı olduğunu öğrendim. Bundan dolayı gecikmiş. Bekleme süresi insanı biraz kaygılandırsaa da herkes için hayırlı olur umarım. Benim deneyimlerim bu şekilde.
SilGozunuz aydin, cok sevindik. Gelismeleri ve sureci bizimle de paylastiginiz icin cok tesekkurler. Malesef covidsel sebeplerle basvurular inanilmaz yavas. Biz direkt Cek'ten vize yeniletme islemlerine basvurmamiza ragmen 5-6 ay bekleme suresi oldu :/
Sil